• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • 15 abilități esențiale de hairstilist de care aveți nevoie în 2022
abilități

Frizeria este o profesie care necesită multe aptitudini și abilități. Este important să știți care sunt acestea pentru a fi considerat un frizer profesionist și nu doar cineva care taie părul. Din fericire, există o mulțime de resurse care te pot ajuta să înveți aceste abilități!

Pentru a deveni un expert adevarat, trebuie să dezvolți noi tehnici și să câștigi diferite experiențe care să-ți ajute la completarea setului de abilități de frizer. Această postare de blog va discuta despre cele 15 abilități de frizer pe care toți profesioniștii ar trebui să le aibă și despre cum le poti dobândi.

De ce aptitudini ai nevoie pentru a fi frizer?

1. Profesionalism

Majoritatea oamenilor care aleg să devină frizeri vor urma un curs de certificare și vor obține o diplomă profesională înainte de a începe să lucreze. Pentru a obține certificarea ca frizer, trebuie să treci un test final după ce ai învățat cum să detectezi anumite boli de piele, cum să igienizezi corect uneltele de frizer, abilitățile de gestionare a clienților și așa mai departe.

Ca frizer, va trebui să investești constant timp și bani în cursuri și sesiuni de formare pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.

Există o mulțime de stiluri de barbă sau tehnici de tundere care se schimbă de la an la an, iar să fii la curent este esențial pentru afacerea ta, deoarece va trebui să te remarci mereu în fața concurenților tăi.

2. Atentie la detalii

Chiar dacă trebuie să faci o tunsoare sau să-ți calculezi venitul, lucrul ca frizer necesită multă atenție la detalii. Concentrarea pe micile detalii ii va face pe clientii tai sa te aleaga pe tine in locul altor frizeri pentru ca vor fi convinsi ca le poti indeplini cu succes nevoile.

Fiecare client va veni cu o cerere diferită în frizeria ta, iar dacă vrei să-i satisfaci, trebuie să te concentrezi pe a face tot posibilul sa plece multumiti. Acest lucru vă va ușura munca și vă va menține clienții fideli frizeriei si meseriei tale pentru totdeauna.

3. Managementul timpului

Toate afacerile bazate pe programări pot fi stresante dacă nu știți cum să vă gestionați programul în mod corespunzător. Există încă mulți profesioniști care folosesc pix și hârtie pentru a-și programa întâlnirile, dar, în realitate, poți economisi mult timp folosind o aplicație de rezervare la frizerie. La Raver’s Cut, folosim STAILER, si o recomandam calduros tuturor celor care practica aceasta meserie si vor sa isi usureze stresul programarilor.

O astfel de aplicatie poate fi o salvare pentru afacerea dvs., deoarece puteți automatiza multe sarcini și vă puteți maximiza potențialul rezervând mai mulți clienți într-o zi. În plus, puteți activa butonul „Rezervați acum” pe Facebook și Instagram, îl puteți conecta la site-ul dvs. sau sa faceti trimitere direct catre aplicatia sau site-ul STAILER și puteți permite clienților să-și faca rezervari asa cum le este cel mai usor.

Puteți încerca descărcând aplicația gratuit din App Store sau Google Play sau a intra pe www.stailer.ro si a lua legatura cu ei.

„Am ezitat foarte mult să trec de la hârtie la tehnologie. După ce dezordinea de pe hârtie a devenit mare si a fost prea greu de ținut pasul, am început să caut aplicații care să mă ajute cu programarea clienților. STAILER a depășit așteptările mele. Echipa este de mare ajutor ori de câte ori întâmpin o problemă. Clienților mei le-a plăcut comoditatea de a isi face o programare atat de usor.”– Ciprian D., utilizator STAILER.

4. Bun gust

Cunoașterea ultimelor tendințe în materie de barbă sau sfătuirea unui client legat de o tunsoare care-l poate avantaja si este si la mode, este una dintre cele mai bune abilități de frizer pe care le poți avea. Clienții nu sunt întotdeauna hotărâți ce vor atunci când vin în frizerie, așa că ar trebui să îi poți sfătui cu privire la noul lor aspect.

5. Bune abilități de comunicare

În fiecare industrie, abilitățile de comunicare sunt o necesitate. De exemplu, dacă vrei să devii un frizer de succes, trebuie să știi cum și când să comunici cu colegii tăi și/sau clienții tăi.

A fi capabil să descrii procesul pe care îl faci sau să înțelegi nevoile clienților tăi creează o experiență plăcută pentru aceștia. Cu toate acestea, dacă trebuie să știți mai multe despre acest lucru, acoperim aspectele de comunicare, promovare si marketing in Cursurile Raver’s Cut Academy pentru Incepatori si Avansati.

Poti sa arunci un ochi peste cursuri, sau sa iei legatura cu noi pentru a putea discuta mai in detaliu ceea ce te intereseaza!

6. Abilități psihologice

A avea abilități utile de frizer înseamnă și cunoașterea elementelor de bază ale psihologiei, cum ar fi a fi empatic, a recunoaște temperamentul oamenilor, a vorbi cu oamenii în funcție de starea lor de spirit etc.

De asemenea, atunci când lucrezi sub presiune, mintea ta poate fi atât cel mai mare dușman, cât și cel mai bun prieten al tău. Ești singurul care te poate motiva să treci cu succes printr-o perioadă grea sau să renunți și să eșuezi. Conform cercetărilor, a vorbi singur și a te imagina într-o situație, buna sau grea, este cea mai bună strategie psihologică pentru a-ți îmbunătăți performanța.

7. Serviciu clienți

În calitate de frizer, vei fi în contact cu clienții tăi multe ore în fiecare zi. Prin urmare, trebuie să-ți exersezi abilitățile de Customer Service în fiecare moment petrecut în frizerie.

8. Abilități de management al afacerilor

Abilitățile de frizer merg chiar mai departe decât cunoașterea unor lucruri de bază. Când lucrezi într-o frizerie, vei avea anumite sarcini de management, cum ar fi organizarea spațiului, controlul, conducerea echipei, participarea la luarea deciziilor etc.

Acestea necesită responsabilitate și abilități de management și le puteți dobândi doar prin timp, experiență, perseverență și educație permanentă. Sau poti “fura”start-ul venind la cursurile Raver’s Cut Academy!

9. Abilități financiare de bază

Frizerii trebuie să-și gestioneze veniturile și adesea poate deveni o durere de cap. Nu toată lumea se pricepe la matematică sau are timp să facă contabilitate pentru ei înșiși, prin urmare, mulți profesioniști trebuie să găsească soluții pentru a-și calcula câștigurile financiare lunare.

Cu instrumente de rapoarte specializate, vă puteți verifica vânzările totale pentru orice zi, săptămână, lună sau an. De asemenea, poți vedea serviciile care îți aduc cei mai mulți bani și clienții care generează cele mai multe venituri în frizeria ta. Totul este mai ușor atunci când puteți arunca o privire asupra rapoartelor totale cu doar câteva atingeri.

10. Autocontrol

Când interacționezi cu mulți oameni, este imposibil să nu găsești unul care vine supărat sau care a avut o zi proastă și vrea să se certe cu tine. În aceste cazuri, este esențial să știi cum să faci față clienților furiosi. Stăpânirea de sine, răbdarea și calmul sunt cheile dacă nu vrei să sfârșești într-o ceartă cu cineva din frizerie.

11. Adaptabilitate

În fiecare industrie, puteți întâmpina provocarea de a fi nevoit să vă adaptați la diferite situații. De exemplu, atunci când clienții tăi fac parte dintr-o anumită clasă socială și de obicei sunt mai pretențioși, trebuie să te adaptezi comportamentului lor, ei fiind cei care îți generează venituri. Un alt exemplu de situații pe care trebuie să le adaptezi este atunci când schimbi frizeria în care lucrezi sau când membrii personalului frizeriei se schimbă.

Acestea sunt doar exemple simple de momente în care trebuie să ai o abilitate esențială de frizer: adaptabilitatea. Și o poți dezvolta provocându-te permanent să cunoști oameni noi, să interacționezi cu străini sau pur și simplu să faci lucruri care te scot din zona ta de confort.

Esti interesat de un curs ?

Oferim cursuri de tuns cu diploma acreditata pentru incepatori si workshop-uri pentru stilisti cu experienta.

12. Carisma

A fi carismatic nu este o abilitate pe care o are toată lumea. Este abilitatea de a face pe cineva să se simtă apreciat, de a lumina camera când intri și de a-i face pe oameni să-ți iubească vibrația.

Ca frizer, carisma vine cu beneficii precum primirea mai multor sfaturi de la clienții tăi, menținerea clienților fideli frizeriei și serviciilor tale și contribuie la menținerea unei bune armonii în salonul tău. O modalitate grozavă de a fi mai carismatic ca frizer este să știi să vorbești cu un frizer profesionist.

13. Abilități de promovare

Frizeria este un domeniu extrem de competitiv. Lucrul în această industrie înseamnă că este o necesitate să poți să te promovezi prin social media, strategii de marketing si promovare, iar asta pe langa abilitățile tale de frizer care trebuie mereu șlefuite.

Există multe strategii de marketing pentru frizerie și vă puteți crea propriile strategii care trebuie respectate pentru a obține mai mulți clienți pe scaunul vostru.

14. Abilități de conducere

În fiecare echipă de frizerie, există un lider. Și spun lider pentru că este esențial să fii un lider pentru personalul tău, nu un șef.

A fi lider înseamnă a lucra împreună cu echipa ta pentru obiectivele comune, a fi mai mult decât doar colegi de muncă și a respecta și trata pe toți în mod egal.

15. Cunoașterea limbilor străine

Vorbirea altor limbi decât cea maternă este un mare plus pentru tine ca profesionist. Nu, nu este o scuză pentru a nu învăța limbi noi dacă ești vorbitor nativ de engleză!

În primul rând, dacă lucrați într-o zonă turistică, este cel mai probabil ca cineva care vorbește o altă limbă să vină în frizerie la un moment dat și trebuie să îi primiți cu entuziasm si mai ales, să le înțelegeți nevoile.

Prin urmare, limbi precum engleza, franceză, spaniolă, germană sau chiar italiana, ar putea fi un real avantaj pentru portofoliul tău de frizerie.

Înscrie-te astăzi și învață tehnicile de care ai nevoie pentru a începe sau a mentine o carieră de succes ca frizer, la cursurile Raver’s Cut Academy.

Daca iti e mai usor, poti si sa ne contactezi pe messenger. Raspundem destul de rapid.

Iti plac hainele faine ?

Uita-te peste colectia Boier Clothing

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}