• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • 5 Sfaturi pentru a face o schimbare în cariera de Anul Nou
cariera

Anul Nou este în mod tradițional un prilej pentru artificii, sărbători, rezoluții, iar acum, si pentru schimbarea carierei. Un nou studiu de la Fiverr și YouGov arată că aproape 6 din 10 angajati caută să schimbe ceva în ceea ce privește munca sau cariera lor în Noul An. Unele dintre schimbările pe care le au în vedere includ compania, industria sau locația locului de muncă. Aceste rezultate subliniază faptul că munca s-a schimbat dramatic în ultimul deceniu. Oamenii nu mai au locuri de muncă pe viață și acordă prioritate scopului în locul profitului.

„Pe măsură ce intrăm într-un nou deceniu, este important ca toată lumea să ia în considerare oportunitățile care există pentru ei acum și care s-ar putea să fi existat în urmă cu zece ani”, a declarat Gali Arnon, CEO la Fiverr. „Tehnologia a făcut posibil ca oamenii să-și câștige existența chiar din telefon sau computer, să lucreze de oriunde și să colaboreze la scară globală. Le-a permis oamenilor să fie măsurați după abilitățile și talentul lor, indiferent de orice altceva. Oamenii din ziua de azi nu caută acel „loc de muncă pe viață”. Mai degrabă vor să facă parte din ceva care are un scop și reprezintă ceva mai mare decât el însuși.”

Dacă tânjiți după o schimbare de carieră în Noul An, iată cinci sfaturi care vă vor ghida prin tranziție.

1. Fă un pas înapoi

Dacă vă gândiți la o schimbare în carieră, acesta este un moment bun pentru a vă întreba de ce. Fă un pas înapoi pentru a-ți înțelege motivația. Te gândești la o schimbare pentru că îți urăști șeful sau pentru că, chiar nu-ți place jobul tău? Încearcă să nu iei o decizie bazată pe frică. Dacă te gândești să începi o afacere pentru că ți-e frică de posibilitatea de a fi concediat, acesta nu este un motiv bun pentru a urma antreprenoriatul. Scopul tău este să alergi spre ceva ce iubești, nu spre ceva ce urăști sau urasti mai putin. Pentru a te simți împlinit, vei dori, de asemenea, să te asiguri că viitoarea ta carieră se aliniază cu valorile și prioritățile tale. De exemplu, dacă prioritatea ta numărul unu este familia ta, un loc de muncă care te ține pe drumuri 42 de săptămâni din an nu se va potrivi bine.

2. Luați în considerare munca independentă

Studiul Fiverr și YouGov a confirmat, de asemenea, că mulți lucrători caută o flexibilitate sporită, capacitatea de a lucra de la distanță și o carieră de care sunt cu adevărat pasionați. Dacă asta vă sună familiar, poate doriți să luați în considerare o carieră independentă. Potrivit celui de-al șaselea studiu anual „Freelancing in the world”, sponsorizat de Upwork și Freelancers Union, mai mulți oameni ca niciodată văd munca independenta (de frizer, artist, specialist, consultant etc) ca pe o carieră pe termen lung.

3. Începeți un “Side Gig”

Te gândești să treci de la angajat la antreprenor? Una dintre cele mai bune metode de a testa o nouă idee de afaceri fără a renunța imediat la munca de zi cu zi este să lansați un “Side Gig”. Este, de asemenea, o modalitate plină de satisfacții de a dobândi abilități valoroase, generând în același timp un pic de venit suplimentar. Pe măsură ce job-ul tau secundar crește, vei înțelege dacă aceasta este o cale de carieră mai semnificativă și mai împlinită. În cele din urmă, veți avea potențialul de a vă transforma job-ul de rezerva sau hobby-ul într-o afacere cu normă întreagă.

Esti interesat de un curs ?

Oferim cursuri de tuns cu diploma acreditata pentru incepatori si workshop-uri pentru stilisti cu experienta.

4. Fa un curs!

Aceștea sunt uneori denumite “antrenori de carieră”, antrenori de viață sau antrenori de afaceri. Dacă te simți blocat, te lupți cu ce să faci în continuare sau te întrebi cum să-ți pui ideile în acțiune, un curs te poate ajuta mai mult decat crezi. Antrenorii sunt deosebit de valoroși în ceea ce privește ținerea la răspundere și asistența la crearea planurilor de acțiune pe termen scurt și lung. În esență, te mențin pe drumul cel bun și mergi mai departe către obiectivul tău. În cele din urmă, obținerea unei perspective externe de la un profesionist poate fi extrem de utilă atunci când navighezi într-o schimbare de carieră.

Poti sa arunci un ochi peste Cursurile Raver’s Cut Academy, sau sa iei legatura cu noi pentru a putea discuta mai in detaliu ceea ce te intereseaza!

5. Luat in calcul Personal Branding

Profilul tău LinkedIn a rămas neatins de luni sau chiar ani? Ai facut ultima postare pe social media în 2012? Sau, mai rău încă, îți lipsește cu totul prezența în rețelele sociale? Anul Nou este un moment ideal pentru a lua in calcul “marca personală”. Marca dvs. personală este combinația unică de abilități și experiențe care vă fac ceea ce sunteți și vă permit să vă evidențiați din mulțime. Cultivarea unui brand personal a devenit mai importantă ca niciodată. Potrivit unui sondaj recent CareerBuilder, 70% dintre angajatori folosesc rețelele sociale pentru a selecta candidații în timpul procesului de angajare. Brandingul personal este, de asemenea, esențial dacă sunteți consultant sau proprietarul unei mici afaceri.

Înscrie-te astăzi și învață tehnicile de care ai nevoie pentru a începe sau a mentine o carieră de succes ca frizer.

Daca iti e mai usor, poti si sa ne contactezi pe messenger. Raspundem destul de rapid.

Iti plac hainele faine ?

Uita-te peste colectia Boier Clothing

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}