• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Terminologia părului: Cum să-i spui frizerului tău exact ceea ce vrei

Învață să vorbești limba stilistului tău și nu vei mai pleca niciodată dezamăgit
Dacă încerci un nou frizer sau încerci o tunsoare radical nouă, există șansa să nu funcționeze așa cum ai planificat. La fel ca să-ți schimbi stilul de modă, primul pas pentru a evita un rezultat slab este să știi exact ce fel de look vrei. Al doilea este să înțelegeți cum să comunicați eficient cu stilistul dvs.

O imagine valorează cât o mie de cuvinte

Vă sugerăm să furnizați întotdeauna frizerului dvs. o imagine de referință ori de câte ori este posibil. O fotografie a tunsorii la care sperați va simplifica foarte mult comunicarea. Din fericire, găsirea unei fotografii de inspirație grozave este mai ușor ca niciodată datorită site-urilor precum Pinterest șau Instagram. Va puteti chiar gasi inspiratie pe pagina noastra de instagram, unde postam destul de des. Sau poti arunca o privire in lookbook-ul nostru.

Dacă frizerul tău nu pare interesat să te asculte, fugi. Uneori, cea mai bună tunsoare începe cu curajul de a pleca de la un salon pe care il consideri slab si a face pasul catre un loc mai potrivit tie.

Luați în considerare părul dvs. natural

Nu orice tunsoare va funcționa pe fiecare cap sau cu orice tip de păr. Bărbații cu păr creț pot beneficia de stiluri la care bărbații cu păr drept nu ar putea visa niciodată, și invers. Așa că luați în considerare pe deplin “încuietorile” cu care v-ați născut.

Dacă intenționați să cereți sfaturi de la stilistul dvs., asigurați-vă că comunicați specificul părului dvs. Acestea includ lucruri precum linia părului în retragere, petice cu par mai putin, eventuale “vartejuri” care va dau batai de cap sau intenția de a crește părul facial sau perciunii.

Spune-i ce stil general vrei

Când vă așezați prima dată pe scaunul frizerului, încercați să-i oferiți o descriere generală a stilului pe care îl doriți. Dupa cum am sugerat mai sus, poate doriți să aduceți o fotografie cu aspectul pe care doriți să-l obțineți. Odată ce ați acoperit acest lucru, puteți intra în detalii.

Spune-i cât de mult vrei să “pierzi” din par și unde

După ce îi spui frizerului tău ce stil general dorești, spune-i exact cât de mult vrei să-l scurtezi. Nu spuneți doar “puțin de sus”. Spuneti lucruri precum „ia un centimetru de partea de sus” sau „ia un sfert de centimetru din lateral”. Dacă nu știi exact cât de mult vrei să scurtezi, anunță-l pe frizerul tău că nu știi. In acest fel, parul se poate scurta gradual, ca sa iti poti face o idee unde vrei sa te opresti. Daca nu esti deschis legat de faptul ca nu stii cat de mult vrei sa scurtezi din par, si anunti stilistul abia dupa ce a taiat deja mai mult decat ti-ai fi dorit, nu prea mai e cale de intoarcere.

Spune-i dacă vrei textură în părul tău

Multe dintre cele mai moderne stiluri pentru bărbați încorporează un fel de texturare.

Când ai nevoie sa dai un pic de volum părului tău, ai nevoie de o textura ascutita. Părul ascuțit apare atunci când frizerul folosește tăierea punctuală. El va ridica părul la diferite lungimi și îl va tăia la un unghi de 45 de grade. Apoi puteți trece produsul prin păr și îl puteți stiliza după bunul plac. Rezultatul este un aspect frumos, texturat.

Când un bărbier îți tunde părul, acesta poate folosi un aparat de ras drept pentru a tunde vârfurile în loc de foarfece. „De ce”, ați putea întreba, „ar vrea frizerul să folosească un aparat de ras drept pentru a-mi tunde părul?” Pentru ca ajuta părul să fie mai plat pe cap și diminuează volumul. Dacă ai părul foarte cret sau cu mult prea mult volum, folosirea unui aparat de ras confera parului cu prea mult volum, textura de care are nevoie.

Stratificat. Când ai părul mai lung sprijinit peste părul mai scurt, ai straturi. Daca ai parul subtire sau chelie, straturile pot da parului tau aspectul de profunzime si volum.

Filat. Foarfecele de filat arată ca o foarfecă obișnuită, dar au dinți care taie unele fire de păr și lasă alte fire netăiate. Un fir gros de par si un cap plin beneficiaza foarte mult de filare, intrucat acest lucru face stilizarea, aranjarea sau intretinerea parului mult mai simpla. Un alt aspect important este ca in cazul folosirii unor produse de par, prin filare, eviti incarcarea excesiva a parului cu produs, scapand astfel de acel look nefericit in care parul tau este mult prea vizibil incarcat si pare ca nu stii cum sa folosesti produsele in mod eficient.

Iti plac hainele faine ?

Uita-te peste colectia Boier Clothing
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}