• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Cum sa ai grija de parul tau: 7 sfaturi pentru parul barbatilor

1. Nu șamponați în fiecare zi.

Spălarea zilnică nu este necesară pentru majoritatea bărbaților. Trebuie să ai de fapt niște ulei, adica să se acumuleze în păr, altfel doar îți elimini constant uleiurile naturale si esentiale din par. Cu cât vă spălați mai mult părul, cu atât semnalați mai mult scalpului că trebuie să producă mai mult ulei pentru a se proteja. Cu toate acestea, dacă faci mișcare zilnic sau folosești o mulțime de produse pentru coafarea părului, atunci ai putea fi sa iei in calcul o spălare mai frecventă sau zilnică. Pe de altă parte, bărbații cu păr creț ar putea dori să evite șamponul chiar mai mult decât cei cu par drept sau usor ondulat, deoarece trebuie să se concentreze pe umiditatea excesivă și constantă a parului.

2. Separați balsamul de șampon.

În primul rând, trebuie să folosești balsam, indiferent de cât de mult păr ai. Când folosesti șampon, îndepărtezi bariera pe care scalpul și corpul tău au construit-o pentru a menține umezeala în părul tău, Deci trebuie să-l “reumpleți” manual. Și asta face balsamul. Trebuie să urmați fiecare spălare cu un balsam, dar să nu le folosiți niciodată împreună, altfel șamponul va anula efectele de completare ale balsamului. În schimb, clătiți șamponul, apoi aplicați o cantitate mica de balsam pe păr; pieptănați-l, lăsați-l să se stabilească timp de un minut, apoi clătiți-l. Dacă este nevoie de o aplicare suplimentară, poți folosi și un balsam în zilele fără spălare, după ce ai clătit bine părul.

3. Evitați sulfații.

Știi acea spumă instantă, spumoasă pe care o creează șampoanele din farmacie? Sigur, se simte frumos să o masezi prin păr, dar îți mutilează șuvițele. Această spumă este creată folosind sulfați și este ceva ce trebuie evitat. Sulfații usucă prea mult și, în general, sunt doar dăunători pentru pielea și părul tău, Sunt în esență doar un material de umplere în produse și trebuie să folosiți mult mai mult pentru a simți acel sentiment de curat.

4. Includeți o mască sau un tratament săptămânal, mai ales dacă aveți părul creț, părul vopsit sau îl creșteți lung.

Atât măștile de păr, cât și balsamele, fără îndoială pot furniza o doză mare de nutrienți într-un timp scurt. Ele pot reînvia rapid calitatea și flotabilitatea părului tău. Acest lucru este important în special pentru bărbații cu păr creț (care au nevoie de exces de umiditate), bărbații cu părul vopsit sau decolorat (al căror păr este mai slab și sensibil) și bărbații care își cresc părul (deoarece au nevoie să-l întărească pe termen lung). Aceste produse sunt mult mai puternice și profund penetrante pentru părul care are nevoie de ele. Balsamul poate fi folosit zilnic pentru bărbații cu părul creț și bărbații cu părul decolorat.

Măștile de păr trebuie folosite o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Cu siguranță poți să exagerezi și să-ți supra-hidratezi părul, ceea ce va duce la un păr gras care cade plat. Deci este un echilibru căruia trebuie să-i acordați atenție. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să le folosiți cu moderație – cel puțin o dată pe săptămână sau de două ori pe săptămână dacă simțiți că aveți nevoie. Cea mai mare excepție, din nou, ar fi părul creț; te poți baza pe creme pentru bucle și pe bază de leave-in zilnic sau aproape zilnic.

5. Prioritizează sănătatea scalpului pentru a-ți salva părul.

Nu uitați că îngrijirea părului include și îngrijirea scalpului, deoarece acesta este „solul” din care cresc firele de păr. „Când vă spălați părul, asigurați-vă că vă masați cu adevărat scalpul pentru a stimula foliculii și folosiți întotdeauna șampoane fără sulfați și detergenți. Toate acestea ajung direct pe scalpul tău și fie vor ajuta la încetinirea procesului de cădere a părului [dacă sunt ingrediente bune], fie îl vor accelera [dacă sunt rele]. Alege ingrediente antifungice și antimicrobiene care promovează un scalp sănătos și echilibrat, cum ar fi uleiul de arbore de ceai sau extractul de mentă, și chiar ia în considerare introducerea unei măști pentru scalp în regimul tău pentru utilizare o dată pe săptămână. Procedând astfel, puteți preveni descuamarea, mâncărimea, roșeața și căderea inutilă / prematură a părului.

6. Faceți o curățare profundă lunară, mai ales dacă aveți părul des.

Se recomandă o curățare profundă o dată pe lună a părului și a scalpului (cel puțin), mai ales dacă aveți părul mai gros, deoarece probabil ați folosit mai multe produse decât alți bărbați pentru a vă “îmblânzi” firele. Această curățare profundă poate fi realizată cu un șampon detoxifiant, care utilizează ingrediente precum extract de kale sau ceai de kombucha. Aceste șampoane pot fi folosite și săptămânal, pentru a „reseta” complet și echilibra părul și scalpul, dar se recomanda cel puțin o dată pe lună.

7. Prioritizează ingredientele bune și pertinente.

O temă comună în sfaturile de mai sus este concentrarea pe ingredientele de calitate și evitarea celor rele. Alegeți mărci care sunt transparente în ceea ce privește ingredientele pe care le folosesc și care explică în mod clar ce includ și ce face fiecare dintre aceste ingrediente pentru a vă beneficia în mod specific. Daca nu stii de unde sa incepi, cand iti faci o programare si treci pe la noi la un tuns, discuta cu stilistul tau. Avem o multime de produse, si iti putem recomanda exact ce ai nevoie pentru parul tau.

Iti plac hainele faine ?

Uita-te peste colectia Boier Clothing
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}