• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Cum sa alegi hairstyle-ul potrivit pentru forma fetei tale

La fel ca hainele, tunsorile nu sunt de tip “one size fits all”. Acesta este motivul pentru care – înainte de a trece pe sub foarfeca frizerului – merită să știți ce stiluri se potrivesc cel mai bine formei feței. La urma urmei, un centimetru suplimentar aici sau un fir de păr facial dincolo pot face diferența.

CE FORMĂ DE FATA AM?

Dar cum poți determina de fapt ce formă are fața ta? E simplu. În primul rând, înarmați-vă cu o bandă măsurătoare flexibilă (metru de croitorie). Apoi, luați următoarele măsurători, înregistrând fiecare din ele pe măsură ce masurați.

Frunte: Măsurați-vă fața de la vârful unei arcade a sprâncenei până la vârful arcului opus.

Pomeți: Măsurați peste pomeți, începând și terminând în partea cea mai punctată de sub colțul exterior al fiecărui ochi.

Linia maxilarului: Măsurați de la vârful bărbiei până sub ureche în punctul în care maxilarul merge în sus. Înmulțiți acest număr cu doi pentru a obține măsurarea liniei maxilarului.

Lungimea feței: Măsurați de la centrul liniei părului până la vârful bărbiei.

După ce ați luat aceste măsurători, observați care este cea mai mare dintre cele patru, apoi comparați-le cu cele șapte profiluri principale pentru a afla unde vă cade fața.

Oval: lungimea feței este mai mare decât lățimea pomeților, iar fruntea este mai mare decât linia maxilarului. Unghiul maxilarului este mai mult rotunjit decât ascuțit.

Dreptunghi: Lungimea feței este cea mai mare măsurare. Fruntea, pomeții și linia maxilarului au dimensiuni similare.

Triunghiular: linia maxilarului măsoară mai mult decât pomeții, care măsoară mai mult decât fruntea.

Rotund: pomeții și lungimea feței au o măsurare similară. Sunt mai mari decât fruntea și linia maxilarului, care au, de asemenea, o măsurare similară. Unghiul maxilarului este moale și mult mai puțin definit.

Inima: fruntea măsoară mai mult decât pomeții și linia maxilarului. Barbia este ascuțită.

Pătrat: toate măsurătorile sunt destul de similare. Unghiul maxilarului este mai ascuțit decât rotunjit.

Diamant: lungimea feței măsoară cel mai mult. Apoi, în ordine descrescătoare: pomeți, frunte și cea mai mica este linia maxilarului. Barbia este ascuțită.

CUM SĂ ALEGI STILUL DE PĂR BUN PENTRU FORMA FETEI TALE

FRIZURI PENTRU FEȚELE OVALE

Forma ovală a feței la femei este văzută ca jackpot genetic. Pentru barbati, in schimb, un oval poate să nu fie cea mai alfa dintre formele, dar este o pânză bună pentru experimentare. Simetrică și bine proporționată, o formă ovală a feței face posibila aproape orice frizura, asa ca ai alegeri mai multe daca te incadrezi aici.

Prea multă greutate pe frunte înmoaie caracteristicile și mărește rotunjirea feței, deci ai putea sa iei in calcul laterale mai scurte, iar partea de sus mai lunga, aranjata preferabil in sus sau pe spate, folosind produse care confera volum.

Nu ezitați să renunțați la barbă. Nu aveți nevoie de păr facial pentru a umple golurile disproporționate în acest caz, așa că nu ezitați să vă bărbieritiți curat sau sa purtati o barba fade sau rough cut (acea barba micuta care apare dupa 3-4 zile de la ultimul barbierit).

FRIZURI PENTRU FEȚE PĂTRATE

Forma feței pătrate la bărbați este considerat idealul masculin, o formă pătrată a feței este caracterizată de o linie maxilară ascuțită, cu proporții uniforme și un aspect general cizelat.

La fel ca ovalul, este o bază excelentă pentru majoritatea stilurilor și este suficient de versatilă pentru a lucra atât cu tunsori extrem de scurte, cât și cu hairstyle-uri mai lungi – de la tăieturi buzz până la stiluri franceze. Rețineți că, cu cât mergeți mai scurt, cu atât arătați ca si cum ați fost recrutați in armata. Depinzand de gusturi, acest lucru poate sa va satisfaca sau sa fie ceva ce nu va doriti.

Tunsorile clasice și îngrijite completează cel mai bine o formă pătrată. spune Stevens. Hairstyle-urile clasice oferă, de asemenea, claritatea liniei maxilarului o textură binevenită, fără a estompa linia.

FRIZURI PENTRU FEȚELE DREPTUNGHI

Forma feței dreptunghiulară / alungită la Bărbați este cea mai lungă dintre formele feței, o față dreptunghiulară cade undeva între un oval și un pătrat, dar necesită o coafură “subțire” pentru a te asigura că fața nu pare mai lungă decât este.

Deoarece o față dreptunghiulară pare mai lungă, este important să evitați să luați părțile prea scurt, dacă păstrați lungimea în partea de sus, deoarece aceasta ar accentua doar lungimea feței. Încercați un stil bine proporționat, care nu ia părțile prea scurte sau nu lasă prea multă lungime deasupra.

Luând acest sfat in calcul, încercați un stil care lasă părul să cadă pe părți și / sau peste frunte pentru a adăuga lățime și pentru a vă asigura că fața dvs. nu pare mai îngustă decât este.

O barbă plină alungește doar fața, așa că încercați în schimb părul facial care variază de la stubble la o barbă scurtă, pentru a umple orice goluri.

FRIZURI PENTRU FEȚE ROTUNDE

Formă rotundă a feței la bărbați este o forma circulară cu bărbie rotunjită și fără linii sau unghiuri evidente, o formă rotundă a feței beneficiază de o tunsoare care îi conferă o anumită definiție.

Dacă aveți o formă rotundă a feței, gândiți-vă la hairstyler-uri tip pătrat, intrucât fețele rotunde au puține unghiuri naturale, trebuie să creați iluzia de structură cu părul. Un stil cu înălțime pe partea superioară, care este strâns pe laturi, cum ar fi un pompadour sau un top plat, funcționează bine pentru a adăuga structură, la fel ca și franjurile frontale.

Colțurile pătrate din zona de recesiune înaltă a părului tău vor ascuți orice margini “moi”, iar o barbă pătrată plină va ajuta, de asemenea, la subțierea zonei bărbiei, dând aspectul unui maxilar mai cizelat.

HAIRSTYLE PENTRU FEȚE TIP DIAMANT

Formele de diamant la barbati: îngust în bărbie și sprâncene, cu lățime în obraji, diamantul este una dintre formele feței cele mai rare. Din această cauză, are anumite cerințe de specialitate pentru a se asigura că arată optim.

Tunsorile care adaugă lățime pe frunte și bărbie sunt cel mai bun pariu al tau. Franjurile (bretonul) funcționează bine pentru a adăuga textură pe frunte, în timp ce lateralele mai lungi care pot fi ascunse în spatele urechilor si sunt excelente pentru accentuarea structurii osoase a unei forme de diamant.

Cu toate acestea, nu luați părțile prea scurt – având în vedere lățimea pomeților, o coafură care este deosebit de scurtă pe laturi vă va face urechile să pară mai mari.

Liniile și straturile mai “moi” sunt mai bune pentru această formă a feței, pentru a înmuia unghiurile naturale. Încercați o despărțire laterală profundă și luați în considerare renuntarea completa la parul facial dacă doriți să adăugați dimensiune unei bărbii înguste.

TUNSORI PENTRU FEȚE IN FORMĂ DE INIMĂ

Forma feței de tip inima pentru bărbați inseamna lățime la tâmple și linia părului, îngustându-se treptat până la un punct de la bărbie, iar forma (destul de rară) a feței in forma de inima beneficiază de câteva “iluzii optice” pentru a o face să pară mai bine proporționată.

Evitați frizurile foarte strânse, deoarece acestea vor accentua îngustarea bărbie și lățimea frunții. Un aspect optim este cel de lungime medie, fiind cel mai sigur pariu. Tunsorile de lungime medie și lungă, care sunt păstrate destul de subțiri și ușoare (prin filare), înmoaie fruntea puternică a formei inimii.

Părul facial este, de asemenea, esențial în acest caz, adăugând o cantitate atât de necesară de volum pentru bărbie îngustă și linia maxilarului. O barbă ajută o formă a inimii să câștige senzatia de plin în jumătatea inferioară și mai îngustă a capului.

HAIRSTYLE PENTRU FEȚELE TIP TRIUNGHI

Forma feței triunghiulara la bărbați inseamna ca, datorită frunții înguste și a liniei maxilare largi, o față triunghiulară necesită tratamentul exact opus fata de cel al formei de inimă.

Un stil cu volum este rege pentru aceasta forma. Optează pentru tunsori mai lungi, cu laturi mai pline, care funcționează pentru a adăuga senzatia de adâncime.

În ceea ce privește barba, cea mai buna solutie este o barba usoara, scurta, de tip stubble. Dar, într-adevăr, având în vedere proeminența liniei maxilarului, în acest caz, cel mai bine este să te orientezi catre un bărbierit curat.

NU ESTI SIGUR UNDE TE INCADREZI ?

Fa o programare la salonul nostru si hai sa stai de vorba cu specialistii nostri. Iti vom spune ce tip de fata ai si care sunt cele mai bune optiuni pentru tine, iti oferim cele mai bune servicii in materie de tuns pentru barbati si avem o gama larga de produse de intretinere si styling pentru toate tipurile de par.

Te asteptam cu o programare la salon pentru a-ti pune fata in evidenta cu cele mai bune hairstyle-uri pentru tine!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}