• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • 5 Motive pentru a alege hairstiling-ul ca profesie
hairstiling cursuri

Mulți oameni au pasiune și dragoste pentru păr și frumusețe, si meseria de hairstilist este adesea o potrivire perfectă pentru acea persoană. Unii oameni isi descopera pasiunile de la o varsta frageda, si isi aleg cu incredere si curaj meseria sau directia in viata. Alții decid mai târziu, fie descoperind o pasiune din greseala, prin relatiile sociale pe care si le formeaza sau descoperind noi industrii de care se simt atrasi. Schimbarea carierei este un subiect extrem de sensibil atunci cand vine vorba de oameni, deoarece este vorba de a iesi din zona ta de confort si a iti asuma o sansa urmarind o pasiune sau un vis si sperand ca poti sa faci o cariera. Nu multi au curajul, insa, sa faca acest pas, si raman de multe ori blocati intr-un domeniu care nu li se potriveste, doar pentru ca au impresia ca si-au facut deja alegerea si acum este prea tarziu.

Nimic mai fals! Dupa cum am mentionat, unii isi gasesc pasiunile de la o varsta frageda, insa pentru majoritatea dintre noi, acestea se manifesta la o varsta mai inainta, de foarte multe ori, atunci cand deja am facut o alegere, fie din cauza presiunii sociale, fie din cauza parintilor sau terminarea studiilor. Atunci cand simti ca ai descoperit ceva ce te pasioneaza si acest lucru se poate transpune intr-o cariera (una chiar bine platita, daca e vorba de hairstiling), a urmari aceasta pasiune este ceea ce poate, intr-un final, sa iti ofere un sens de impacare si gasirea scopului tau.

Vom incerca sa subliniem 5 motive pentru care hairstiling-ul este o meserie minunata:

Poți fi creativ

Mai mult ca sigur, veți avea întotdeauna câțiva clienți care au în vedere un stil stabilit. Dar există și clienți care vor dori să faceți ceea ce este mai bun pentru ei, pentru stilul lor de viață și forma feței. Aici puteți lăsa creativitatea să curgă și să ajutați un client să obțină aspectul care va funcționa cel mai bine pentru el. Folosirea cunoștințelor dvs. despre stilurile de păr, tipurile de păr și forme geometrice pentru caracteristicile unei persoane, vă va ajuta să deveniți mai creativi în viața de zi cu zi și vă va ajuta să creșteți constant. Mulți oameni nu au timp să fie creativi în afara muncii, așa că a avea avantajul de a fi creativ în timp ce lucrezi este un lucru grozav pentru mulți oameni.

Vei întâlni oameni noi

Este de la sine înțeles că mulți oameni vor merge la un salon și, pe lângă faptul că se vor tunde și aranja, se vor bucura de o discuție plăcută cu stilistul lor. Dacă vă place să cunoașteți oameni noi și să purtați o conversație, acest lucru va fi un mare beneficiu pentru dvs. dacă doriți să deveniți hairstilist. Nu numai că veți putea purta o conversație plăcută cu clientul dvs., ci îi veți ajuta să isi descopere stilul, să discute cu cineva nou și să-i ajutați să se de-streseze.

A-ți face noi prieteni este întotdeauna un beneficiu, fie că este vorba de muncă sau timp liber. Veți putea să vă extindeți cercurile de prietenie, să cunoașteți oameni din tot felul de locuri si domenii și să fiti la curent cu ceea ce se întâmplă în afara salonului. A fi sociabil are multe beneficii pentru a-ți îmbunătăți viața intr-un mod pozitiv si sanatos.

Oportunitatea de a fi flexibil

Multe cariere pe care le întâlniți vă vor permite să lucrați un program 9-5, în timpul săptămânii, fără prea mult spațiu pentru schimbare în aceste ore. Acest lucru poate fi greu pentru persoanele cu copii sau pentru cei care au alte angajamente în afara muncii, sau pun pret pe timpul lor liber si libertatea de a isi face singuri programul. A fi hairstilist înseamnă că ai putea avea ocazia să fii puțin mai flexibil în cadrul carierei tale. Adesea, puteți alege să lucrați ore diferite pentru a vă învârti în jurul intereselor si activitatilor voastre ce nu tin de cariera, de exemplu, și puteți lucra la sfârșit de săptămână dacă acest lucru se potrivește mai bine. În afară de aceasta, a fi hairstilist calificat înseamnă că vă puteți duce calificările aproape oriunde. Puteți decide să lucrați ca un coafor independent, să lucrați de acasă sau chiar să mergeți la casele clientului dacă doriți să călătoriți.

Adesea este nevoie de stilisti care să poată fi puțin mai flexibili și să meargă la casa unei persoane, deci aceasta poate fi o ocazie excelentă de a lucra fie flexibil, fie de a câștiga un venit suplimentar în afara salonului.

Esti interesat de un curs ?

Oferim cursuri de tuns cu diploma acreditata pentru incepatori si workshop-uri pentru stilisti cu experienta.

Oferiți o varietate de servicii

Hairstiling-ul de astăzi nu înseamnă doar o simplă spălare, tăiere și uscare. Astăzi, cu multe stiluri, tendințe și tehnologii diferite, hairstiling-ul a devenit un fel de știință. Mulți oameni sunt în căutarea unui profesionist care să le poată oferi un anumit stil sau vibe pe care l-au vazut online, la televizor sau un stil pe care l-a purtat sau il poatra celebritatea lor preferată.

Având atât de multe opțiuni pe care oamenii le pot alege cand vine vorba de păr, un hairstilist nu va mai oferi doar spălare, tăiere și uscare standard. În plus, mulți oameni se așteaptă ca salonul lor să nu ajute doar la nevoile lor de par, ci și la serviciile de intretinere, cum ar fi sfaturi pentru un par mai sanatos, produse care sa se potriveasca stilului de par sau modalitati de stiling si multe altele.

Iti urmaresti visul

Unul dintre motivele cheie pentru care o persoană decide să devină hairstilist este să-și urmărească visele din carieră pe care poate le-a avut de ceva vreme. Visul de a fi stilist poate fi destul de puternic pentru unii oameni și, prin urmare, a deveni coafor înseamnă că acest vis se va împlini.

Mulți oameni trec prin viață lucrând în slujbe de care nu se simt pasionați, pur și simplu să se întoarcă acasă la sfârșitul săptămânii cu un salar, fie satisfacator, fie nici pe-aproape. Adevărul este că vă veți supăra pe acest tip de muncă în timp, si are un efect negativ pentru starea voastra de zi cu zi, deci este mai bine să găsiți pur și simplu o carieră care vă interesează și să o urmăriți. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă bucurați de viața de zi cu zi, dar veți simți, de asemenea, un sentiment de realizare și implinire prin obținerea locului de muncă dorit. Când lucrezi într-un rol care îți place și care te pasionează, a merge la muncă nu va părea niciodată o povară. Găsirea unui loc de muncă pe care îl iubești și îți face plăcere îți va face ziua mult mai plăcută.

Lucrul ca si hairstilist, ca orice job, va avea uneori dezavantaje, dar la sfârșitul zilei, un loc de muncă ca si hairstilist poate fi atât plin de satisfacții, cât și inspirație. Nu numai că îi poți ajuta pe ceilalți să obțină aspectul pe care și-l doresc, dar vei putea, de asemenea, să te ajuti cu propriile obiective personale din carieră și să lucrezi într-o poziție pe care o iubești absolut.

Iti plac hainele faine ?

Uita-te peste colectia Boier Clothing
Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}